A kézicsomozású szőnyegeidet fenttartani a következő generációnak. 

A kézicsomozású szőnyegére vigyázni annyira nem is komplikált ahogy gondolja, sőt elég egyszerű és könnyű. Sokak túlságosan elkezdenek aggódni a szőnyegeiknek az érzékenységéről amiket vásárolnak de lehet ilyenkor el is felejtik hogy már 2500 éve termelik ezeket a kézicsomozású szőnyegekt és mindent túléltek időről időre. Azonban, ha néhány egszerű teknikát megtanulunk és végre is hajtjuk akkor ezek a szőnyegek nem csak minket szolgálnak ki de a következő generációkat is. Bizsan leírt önöknek néhány iránymutatást, amely segít hogy a nagyra értékelő szönyegére vigyázhasson gond nélkül.

 

Professzionális Tisztítás:

A Bizsan Szőnyeg Galéria professzionális takarítást nyújt a kézicsomozású szőnyegének, általában minden 10-15 évben jót tesz a szőnyegnek ha megtísztitják de ez attól is függ hogy milyen körülményekközt volt és hogy milyen éghajlatban tartották. A legtöbb selyem és finom szőnyegeknek professzionális takarítás ajánlott mert érteni kell és tudni kell hogy milyen teknikák használhatóak ennek végrehajtására. Ezért mi azt javasoljuk hogy ha önök úgy érzik már ideje lenne a tisztitásra akkor jöjjenek hozzánk. Emailben is várjuk kérésüket, akár telefonon is, vagy személyesen. 

 

Szőnyeg restaurálás :

Ha elérkezik önökhez az az idő /vágy hogy ideje lenne a régi vagy estleg új szőnyegének restaurálása akkor Bizsan segítségére nyújt. Lehetővé tesszük azt hogy megígazítsuk és restauráljuk szőnyegét ami kopott, károsított a molyok által vagy bármi más miatt. Küldhett nekünk képett a szőnyegéről ahol bemutattja nekünk a károkat vagy elhozza a boltunkba és konzultálunk önökkel hogy mi lenne a legjobb megoldás hogy szebbé tedjük és frissebé szőnyegét.

 

Fontos ellátások a kézzel készített szőnyegének:

Mindennapi karbantartása szőnyegének eléggé könnyű mivel kézicsomozású szőnyegek úgy készűltek és termelődtek hogy bármit kibírjanak azaz minden kopást túléljenek. Pórszívózni a szívófejjel és utána megfésülni a szőnyegét a gyapjúnak a megfelelő irányában, arra fog jutattni hogy megkerüljünk bármilyen por felépülést vagy kosszt ami hat a szőnyeg színére és fényességére azaz minőség fenntartásásra.

 

Környezetvédelmi szempontok:

Mivel ezek a kézicsomozású szőnyegek hasznosítanak olyan természetes anyagokat, mint például selyem , gyapjú vagy pamut ezért azt javasoljuk hogy ne tárolja őket nedves helyeken mert ez okozhat rothadást. Továbbá , ha egy szőnyeget egy olyan szobában helyeznek, amely hosszabb ideig kap túl sok napfényt akkor a szőnyeg elszíneződik. Azt szeretnénk javasolni ezzel kapcsolatosan, hogy a nyár folyamán amikor intenzív napos időszakokkal ütközünk akkor próbálják elhelyezni a közvetlen napfénytől , vagy esetleg árnyékolni azt a területet.

 

Kedvenc Házi állataink!

A legtöbb háziállat élvezi azt az érzést amikor a szőnyeg puha gyapjúján fekszhet azonban néhány háziállat azt élvezi mikor kaparhatja, rághatja vagy ami még rosszabb az hogy WC-nek használhatja. Sajnos , olyan javításokat végrehajtaní mint például ha a szőnyeg karcolódik vagy szakadással szembessül sokkal könnyebben megoldható , mint amikor a háziállat rápisil (az az WC-nek használja) ami okozhat elszíneződést , rothadás és tartós kárt, amit nem lehet olyan egyszerűen eltávolítaní vagy megsemmisíteni. Szükségesnek látjuk hogy míg nem szobatiszta a háziállatuk addig korlátoznijuk kell hogy melyik szobába mehet.

 

Kiömlés utáni tisztítás:

Miután kiömlik, például a szóda, bor , kávé, tea és egyéb természetes színezékű italok vagy olajok azonnal szükséges hogy tisztítsák fel a kömlött folyadékot, különben a színek véglegessé válhatnak, miután az ital vagy egyéb folyadék(ok) megszáradt.

 

Bizsan a következő lépéseket ajánlja önöknek, hogy a kiömlött folyadékokat kitísztitsák szőnyegükből:

1. Próbálja meg kitisztítani a kiömlött folyadék legtöbb részét egy tiszta szivaccsal, ronggyal vagy akár törülközővel...
2. Azonnal rakjon kevés mennyiségű mosogatószert egy tál vízben és keverje meg tempósan, hogy keletkezzen egy kis hab.
3. A habot helyezze a szőnyeg szennyezett felületére és egy kefével, ronggyal vagy szivaccsal határozottan tisztítsa meg. (A szőnyeg gyapjú szállának a természetes irányában húzza végig a kefét.)